Pobyt ve střední Floridě – Orlando

autor | 27.3.2014

Druhá část našeho pobytu v USA se odehrávala ve střední Floridě. Bydleli jsme ve městě Altamonte Springs, což je kousíček severně od Orlanda.

Odtud jsme jezdili navštěvovat zejména Kennedyho vesmírné středisko na východním pobřeží, což trvalo 1 a půl hodiny autem a strávili jsme tam celkem 4 dny – ještě vám o tom dlužíme několik článků, brzy dodáme.

Střední Florida

Počasí bylo po většinu pobytu tak akorát, jen poslední 2 dny se zatáhlo a ochladilo. To nám vadilo hlavně při focení a filmování ve vesmírném středisku, protože vzdálenější objekty byly v mlžném oparu. Poslední den při odjezdu byla dokonce zima, v noci možná bylo pod 10 stupňů.

Florida

Pár minut jízdy autem bylo velké nákupní centrum Altamont Mall, kam jsme chodili hlavně na jídlo. Líbilo se nám, že u většiny obchodníků jsme dostali ochutnávku jídla zdarma. Potraviny a další věci jsme kupovali buď v blízkém Walmartu nebo v Publixu. Publix je na potraviny hezčí a příjemnější, ve Walmartu se schází všemožné existence, protože je asi nejlevnější.

Orlando je zajímavé zejména pro turisty s dětmi, protože se v jeho okolí nachází zábavní parky Universal Studios, Disneyland, Legoland a další. My jsme se zabavili vesmírným střediskem. Jinak v Orlandu a okolí není moc co dělat.

Tipy pro Vás – Orland, Florida

  • Groupon – obdoba českých slevových portálů, stovky a tisíce slev a slevových kupónů na jídlo, ubytování, nákupy, zdraví, služby, zábavu i turistiku. Kamkoliv půjdete, zkuste si nejprve na Grouponu najít slevový kupón.
  • Množství zájezdů, projížděk a vstupenek na atrakce v Orlandu lze se slevou sehnat na serveru TrustedTours.com a BestofOrlando.com – např. projížďky na vznášedlech v Everglades, zábavní parky (Legoland, Universal, Disney, SeaWorld) aj.
  • Pokud trávíte v Orlandu a okolí několik dní, lze výrazně ušetřit zakoupením 2 nebo 4-denní Go Orlando Card, která zahrnuje vstup do Kennedyho vesmírného střediska a dalších více než 44 atrakcí (např. Legoland, Wonderworks, Ripley’s Believe It Or Not, Titantic).
  • HotelsCombined.com – ubytování v Orlandu, srovnává ceny z více ubytovacích portálů
  • další ubytování hledejte na portálech Booking.com, Hotels.com či Expedia.com
  • Levné letenky hledejte na portálu Pelikán.cz

Hawthorn Suites

Hawthorn Suites, Altamonte SpringsV Altamonte Springs jsme bydleli v hotelu Hawthorn Suites. Oproti motelu Super8, ve kterém jsme byli v Homesteadu předtím, to bylo mnohem hezčí a příjemnější bydlení. A dokonce to bylo i levnější, protože jsme chytili 40% slevu vzhledem k dlouhému pobytu – 13 nocí. Hotel byl nedávno zrenovovaný, prostory i pokoj byly nové, hezké a čisté. Každý den se prováděl základní úklid a jednou za 5 dní uklidili kompletně. My jsme si ale nechali uklidit jen párkrát.

Pokoj měl svou koupelnu a WC, kompletní kuchyňku s lednicí, mikrovlnkou, kávovarem a malou sadou nádobí. Dále zde byla relativně velká postel, pracovní stůl, LCD televize, klimatizace a malá místnost jako šatník a skladiště.

Součástí ubytování byly taktéž snídaně, bohužel opět každý den úplně stejné. Výběr byl sice široký, ale po několika dnech to omrzí. Připojení k Internetu přes Wi-Fi fungovalo velmi dobře.

K dispozici byla prádelna. Zde jsme si konečně vyzkoušeli, jak se pere v amerických veřejných prádelnách, které jistě také znáte z filmů a seriálů. Na recepci jsme si koupili prací prášek, za 2 dolary jsme si vyprali prádlo a za $1.50 jsme použili sušičku.

V hotelu byla i malá posilovna, tu jsme ale vůbec nevyužili, byli jsme na to líní. Venku byl bazén, jenže ten na tom byl špatně – zaprvé byl v zákrytu budovy, takže tam nikdy nesvítilo pořádně slunce, zadruhé nad ním byly stromy, a tak byl neustále plný listí a nevšiml jsem si, že by to někdy někdo čistil. Takže bazén jsme také nepoužili.

Přestože hotel leží hned vedle hlavní dálnice, nebyla auta vůbec slyšet. Na noc jsme však museli vypínat ledničku, protože ta moc hučela.

Domů Fóra Pobyt ve střední Floridě – Orlando

  • Toto téma obsahuje celkem 0 odpovědí. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Roman a poslední změna proběhla před 5 měsíci, 2 týdny.
Odpověď na: Pobyt ve střední Floridě – Orlando
Vaše informace: