New Orleans, Louisiana

autor | 30.3.2014

Město New Orleans v Louisianě nás přivítalo bouřkami a přívalovými dešti, které trvaly s malou přestávkou až do našeho odjezdu, což nám trochu kazilo plány.

New OrleansMěsto jako takové je velice nešťastně postaveno částečně pod úrovní moře a po tolika bouřích a hurikánech (nejničivější Katrina v roce 2005) se divíme, že obyvatelé mají sílu stavět znovu a znovu své obydlí do míst, která nejsou vůbec bezpečná. Město se jakžtakž dokázalo vzpamatovat z hurikánu Katrina, ale její ničivá síla je patrná do dnes. I v moderní části města tzv. French Quarter uvidíte pár polorozpadlých baráků a mrakodrapů.

V New Orleans je velká chudoba a nejvyšší kriminalita z celé USA, zejména v okrajových čtvrtích. Při jízdě městem jsme se nestačili divit, v jakých rozpadlých a shnilých dřevěných budovách musí lidé bydlet, všude kolem rozbité silnice, vraky aut a hromady odpadu. Naopak v moderní čtvrti French Quarter bylo vidět, že se místní obyvatelé snaží. Ocitli jsme se v evropské městě, nejvíce je zde zastoupen francouzský styl. Je zde krásné náměstí Jackson Square s kostelem. Uličkami jsme se propletli do hlavní ulice hříchů Bourbon street, kde to večer žije jako ve Stodolní v Ostravě, navíc je tu hodně kabaretů a podobných podniků.

Po Bourbon street jsme zabočili do přilehlých uliček a dostali jsme se k místnímu městskému hřbitovu – St. Louis. Podle Američanů je nejhezčí na světě. Nemůžeme posoudit, bohužel jsme k hřbitovu dorazili kolem 8. hodiny večer a to už byl zavřený. Nachází se po hladinou moře, v minulosti byl také zaplaven. Od roku 2001 je zapsán na americkém seznamu ohrožených míst. Panorámata, která jsou k vidění od hřbitova, jsou velice krásná, je zde vidět celý Downtown.

Druhý den měla být v městském parku akce Hogs for the Cause 2014, pořádaná každý rok na podporu dětí, kteří onemocněli rakovinou mozku. Vice než 80 týmů mezi sebou soutěží o titul vepřového šampiona. Organizace této akce byla šílená, nikde žádná šipka kde je parkoviště, vchod neoznačený a k vzhledem k velké návštěvnosti bychom očekávali více vstupů. Na oficiálních stránkách psali vstup za $15, nakonec jsme platili $25 za osobu, to by ještě nebylo tak hrozné, kdyby na té akci bylo něco k vidění. Museli jste si za $1 koupit tickety a tím platit za vepřové hody. Těšili jsme se, že se pořádně nadlábneme a bohužel, masa bylo sice hodně a vůně se linula do dáli, ale maso bylo bez chuti a ještě nám ho polili sladkou omáčkou… Na další podobné akce se již nechystáme 🙂

Po této veselé akci jsme nasedli do auta a vyrazili směr Houston.

Tipy pro Vás – New Orleans

  • Groupon – obdoba českých slevových portálů, stovky a tisíce slev a slevových kupónů na jídlo, ubytování, nákupy, zdraví, služby, zábavu i turistiku. Kamkoliv půjdete, zkuste si nejprve na Grouponu najít slevový kupón.
  • Množství zájezdů, projížděk a vstupenek na atrakce v New Orleans a okolí lze se slevou sehnat na serveru TrustedTours.com.
  • HotelsCombined.com – ubytování v New Orleans, srovnává ceny z více ubytovacích portálů
  • další ubytování hledejte na portálech Booking.com, Hotels.com či Expedia.com
  • Levné letenky hledejte na portálu Pelikán.cz

Domů Fóra New Orleans, Louisiana

  • Toto téma obsahuje celkem 0 odpovědí. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Nina a poslední změna proběhla před 4 roky, 7 měsíci.
Odpověď na: New Orleans, Louisiana
Vaše informace: