Mezinárodní řidičský průkaz

autor | 25.2.2014

Mezinárodní řidičský průkazPokud cestujete mimo Evropskou unii, je vhodné si nechat vystavit a vzít si s sebou mezinárodní řidičský průkaz. Je pravděpodobné, že vám bude v mnoha zemích stačit standardní průkaz, ale raději to neriskujte. Vyžadován může být zejména v autopůjčovnách. Zařídit si mezinárodní je velmi snadné.

Mezinárodní průkaz je doplněk k běžném řidičáku, musíte tedy s sebou mít obojí. Získáte jej na počkání na vašem obecním úřadu, resp. na odboru dopravy v registru řidičů (tam kde jste si zařizovali běžný řidičák). V Praze to řeší centrálně registr řidičů v Jungmannově ulici, viz. Vydání mezinárodního řidičského průkazu (praha.eu).

Co je potřeba vzít s sebou:

  1. občanský průkaz
  2. řidičský průkaz
  3. průkazovou fotografii (obvyklý formát 35 x 45 mm)

Na místě nejprve vyplňte žádost (formulář obdržíte obvykle na informacích), v pokladně zaplaťte správní poplatek 50 Kč a pak běžte k přepážce, kde se podávají žádosti. Tam předložíte doklady a žádost a mezinárodní průkaz vám hned během pár minut vyhotoví.

Domů Fóra Mezinárodní řidičský průkaz

  • Toto téma obsahuje celkem 0 odpovědí. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Roman a poslední změna proběhla před 3 měsíci, 2 týdny.
Odpověď na: Mezinárodní řidičský průkaz
Vaše informace: